Transport & Munitiekisten

Goede transport- en munitiekisten helpen ons allerlei voorwerpen makkelijker te vervoeren. Ze maken het verplaatsen van zware goederen minder belastend voor je rug en je gewrichten. Voor het transport van breekbare zaken moeten deze kisten voldoende bescherming bieden.

Ze zijn dan ook verkrijgbaar in meerdere materialen, vooral hout, aluminium en kunststof zoals PVC. Legerkisten zijn daar bovenop ook bestand tegen schokken. Transportkisten zijn er ook in meerdere afmetingen en sterktes. Zo is er altijd wel een geschikte kist die aan je bedrijvigheid en je wensen voldoet.

Houten legerkist en munitiekist hout

Legerkisten uit hout worden vooral gebruikt voor de bewaring van munitie door wapenliefhebber. Je ziet ze ook meer en meer in onze interieurs als decoratie. Munitiekist hout zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Duurzame legerkist

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van transport en munitiekisten. Kies voor duurzame kisten, die beschermen je goederen maximaal tegen breuk of andere beschadigingen tijdens hun transport. Je uiteindelijke keuze van munitiekisten of transportkisten hangt van de aard van de te verzenden goederen en van je persoonlijke eisen.

Je kiest best voor kisten met een stevige behuizing die daar bovenop schokbestendig zijn en zeker tegen een stootje kunnen. Aluminium en kunststof munitiekisten zijn daarom een uitstekende keuze. Om ze veilig te kunnen stapelen moet een legerkist ook voldoende stabiel zijn.

Kies daarom een munitiekist groot genoeg. Zo kun je hun beschikbare ruimte maximaal benutten en voorkom je dat ze tijdens hun transport gaan schuiven of dat hun inhoud beschadigd wordt.

Een munitiekist met accessoires van goede kwaliteit

Bij goede munitiekisten horen uiteraard de beste accessoires. Dat zijn in de eerste plaats stevige en gebruiksvriendelijke (trek)handgrepen. Trekt handgrepen maken het namelijk mogelijk om de kist te verrollen.

Munitiekisten met zwenkwielen zijn ook een goede keuze. Op die manier voorkom je schadelijke trillingen. Kisten met zogenoemde stapelnokken houden de kisten stevig op elkaar.

Waterdichte kisten

Transportkisten en vooral munitiekisten zijn bij voorkeur ook waterbestendig. Deze waterdichte kisten hebben een ijzersterke behuizing, vaak uit harde kunststof zoals polyethyleen.

Zo krijgen schadelijke schimmels, uv-straling en roest geen schijn van kans om zich te ontwikkelen en zo schade aan de inhoud van de legerkist te veroorzaken. Precies zoals alle soorten transport en munitiekisten voldoen ook deze waterdichte kisten de strengste militaire normen.

Online oude legerkist kopen

Een goede opbergkist met een deksel, een oude legerkist, een speelgoedkist of andere artikelen bestel je makkelijk online uit ons ruime assortiment die wij direct uit voorraad versturen. Op onze site vind je de grootste keuze kisten en andere producten tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding in buitenmaat en andere maten. Plaats direct jouw leger kist in je winkelwagen!