Camouflage & Outdoor

Outdoor kleding is belangrijk om ons tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden maximaal te beschermen. Outdoor en camouflage kleding draag je daarom best in meerdere lagen. Kies voor lichtgewicht en sneldrogende kleding uit synthetische materialen. Wil je er toch modieus uitzien?

Dat kan perfect met de juiste gekozen outdoor en camouflage kleding voor zowel wandelaars, fietsers, joggers maar even goed voor hengelaars en alle natuurliefhebbers die in alle weersomstandigheden van de deugddoende buitenlucht willen genieten.

Outdoor camouflage kleding kiezen

Maak voor je zoektocht naar de juiste outdoorkledij duidelijk waar je voorkeur naar uitgaat. Zoek je naar een goede camouflage jas, broeken of een compleet outdoor pak? En wat met de accessoires zoals aangepaste schoenen, hemden, shirts of sweaters en handschoenen?

Kies in de eerste plaats voor kleding met de juiste maten die goed zitten. En zeker bij outdoor camouflage kleding is het materiaal belangrijk. Bespaar dus zeker niet op de kwaliteit van je buitenkleding. Duurdere kleding gaat vaak langer mee dan goedkope en is op die manier voordeliger op langere termijn.

Kies voor goed ademende camouflage kleding heren en dames dat je maximaal beschermt tegen onze sterk wisselende temperaturen, maar ook tegen wind en neerslag.

Outdoor schoenen

Goede schoenen maken ook deel uit van onze outdoor kleding. Ze zijn sterk en weerbestendig. Het gebruik van je outdoorschoenen is eveneens belangrijk.

Er bestaan namelijk belangrijke verschillen tussen outdoorschoenen voor een bergachtig parcours of een paar wandelschoenen. Outdoor schoenen zijn ondergebracht in verschillende categorieën, variërend van categorie A TOT E.

Verder werkt camouflage van de schoenen als schutkleur doordat deze gebaseerd zijn op de schutkleuren van roofdieren, planten, takken, strepen en de huid waardoor ze onzichtbaar zijn voor mensen en andere diersoorten. De camouflage schoenen en jassen worden zo gemaakt dat het lijkt of ze van kleur veranderen in de omgeving waar je bent.

Pasvorm van een bergschoen

Bij bergschoenen is een uitstekende pasvorm nog belangrijker dan bij om het even welke andere soort schoenen. Ze kunnen nog zo technisch, stevig en toch licht zijn, als ze niet lekker zitten krijg je er uiteindelijk toch last van.

Wat zijn goede berg- of outdoorschoenen?

Goede outdoor schoenen zijn in de eerste plaats waterdicht. Daarom zijn de jongste generatie schoenen uitgerust met een waterdicht membraan. Outdoor schoenen en zeker bergschoenen kunnen tegen een stootje.

Goede schoenen voor buiten zijn ook goed ademend. Door het snel afvoeren van overtollige transpiratie voorkom je problemen als gevolg van zweetvoeten. Outdoor schoenen worden ingedeeld in vijf categorieën, namelijk:

Klasse A: lichte, soepele  en comfortabele wandelschoenen, vooral geschikt voor wandeltochten in de zomer.

Klasse B: hier horen bergschoenen of trekkingschoenen thuis, geschikt voor tochten op zwaardere en rotsachtig terrein. Ze bieden extra bescherming, veel steun, en zijn uiteraard waterdicht, de ene soort meer dan de andere.

Klasse C: bergschoenen voor zwaardere bergtochten met een hoge technische moeilijkheidsgraad. Door hun stijve bovenbouw bieden ze een uitstekende steun aan je enkels en achillespees.

Klasse D: klimschoenen voor bergachtig alpine werk in ijs en sneeuw. Met zijn stevige en stabiele bovenwerk en volledig stijve zool krijgen je voeten extra steun.

Klasse E: klimschoen voor expedities of bergbeklimmen in uitzonderlijke weersomstandigheden.