Leger overall

Een leger overall, ook wel bekend als een militaire overall of een camouflagepak, is een soort pak dat voornamelijk wordt gedragen door militairen en soldaten tijdens operaties. De overall is ontworpen om bescherming te bieden tegen verschillende omgevingsfactoren, zoals heftige weersomstandigheden en insecten. Daarnaast heeft de camouflage een belangrijke rol omdat het zorgt dat de soldaten minder opvallen in het veld.

Wat is een leger overall?

De leger overall is een kledingstuk dat wordt gedragen door militairen. De overall is ontworpen om militairen bescherming te bieden tegen de elementen en om de drager te camoufleren in een gevaarlijke omgeving. Over het algemeen is een leger overall gemaakt van duurzame stoffen zoals katoen of polyester en heeft het een aantal handige functies zoals meerdere zakken en verstevigde knieën en ellebogen.

Overalls worden vaak gebruikt door soldaten, maar kan ook worden gebruikt door andere beroepen zoals brandweerlieden of mensen die werken in de bouw. Het is ook een populair kledingstuk onder mensen die paintballen, airsoften of regelmatig mee doen aan outdoor evenementen.

Leger overall: camouflage helpt militairen

Waar dieren al van nature camouflage gebruiken om op te gaan in de natuur, is het voor de mens eigenlijk pas vrij nieuw. Het gebruik van camouflage door mensen is zo begonnen rond de 19e eeuw. Vuurwapens werden steeds beter en het was daarom noodzakelijk om iets te hebben om minder goed zichtbaar te zijn voor de vijand. Sinds dien dragen militairen camouflage en wordt er gebruikt van kleding zoals een leger overall.

Waar wordt een overall voor gebruikt?

Zoals het woord “overall” eigenlijk al zegt, kan een overall “over alles”, dus over verschillende soorten kleding heen. Een overall wordt gebruikt als werkkleding die over “normale kleding” gedragen kan worden zodat het niet vies wordt. Denk bijvoorbeeld aan een auto monteur die geen olie vlekken op zijn kleding wil.

Ook worden overalls veel gebruikt door mensen die werken in de bouw of door bijvoorbeeld boeren. In beide gevallen is de overall ook weer bedoeld om de kleding te beschermen en niet vies te worden.

Bestel je overall bij Bieco

Als je opzoek bent naar een leger overall, ben je op de juiste plek aanbeland. Bieco is een dumpstore met een ruim aanbod aan verschillende leger overalls. Onze overalls zijn van de beste kwaliteit en in sommige gevallen echt gebruikt door het leger. Bestellen kan makkelijk online maar je bent ook van harte welkom in onze winkel in Castricum. Ook kun je bij Bieco terecht voor andere soort legerproducten zoals een camouflagenet.